Новини

Мисия Супердок

Най-обичаните от пациентите лекари бяха отличени в първото издание на инициативата Мисия Супердок 2020 с подкрепата на фармацевтичната компания Ведра Интернешънъл

Superdoc обяви кои са лекарите с най-много максимални оценки в платформата, спечелили любовта и доверието на своите пациенти в период на криза и несигурност

От своето създаване до края на 2020 год. в superdoc.bg са оставени над 200 000 оценки от пациенти, които са посетили лекар чрез сайта и именно този жест на благодарност към получената медицинска грижа стои в основата на инициативата Мисия Супердок.

Мисия Superdoc 2020 си поставя за цел да отличи лекарите с най-голям брой максимални оценки в платформата в 14 специалности: акушеро-гинекология, неврология, дерматология, педиатрия, ОПЛ (обща медицина и вътрешни болести), гастроентерология, УНГ, ендокринология, кардиология, ортопедия, урология, офталмология и хирургия. Инициативата е замислена като своеобразен дълбок поклон и жест на респект към всички лекари-професионалисти, които са отдадени на своите пациенти.

„Оказа се изключително трудно да съставим списъка от най-обичаните лекари в платформата Superdoc.bg, особено в някои категории като общопрактикуващи лекари, педиатри, акушер-гинеколози и др. – голямата част от специалистите в Супердок са безкрайно обичани от своите пациенти и сме получили хиляди оценки с благодарности за техния труд и грижи. Максималните оценки за лекарите в платформата като цяло са над 95% от всички оставени мнения, така че това направи задачата ни почти непосилна. Считаме, че всички лекари в платформата са Супердоктори и се радваме, че сме помогнали на стотици хиляди пациенти в България да направят своя избор на лекар и да получат грижа и лечение, което е и нашата мисия“ – това споделя основателят на Superdoc.bg Ваня Чонева.

Специалната награда за най-популярен лекар в платформата взе изключително обичаният акушер-гинеколог д-р Иван Димитров, а със специални награди за Утвърден специалист и Най-популярен лекар в съответната специалност бяха отличени доц. Илия Карагьозов, акушер-гинеколог, доц. Александър Шинков, ендокринолог, д-р Соня Галева, ендокринолог, д-р Марияна Венелинова, дерматолог, д-р Емил Атанасов, уролог, доц. Деян Анакиевски, уролог, проф. Деян Йорданов, гръден хирург, д-р Даниела Петрова, офталмолог, д-р Доротея Станчева, гастроентеролог, д-р Катя Кирова, УНГ специалист и д-р Деница Даскалова, общопрактикуващ лекар.

Някои от останалите отличени специалисти в пилотния проект Мисия Супердок 2020 са д-р Иванина Кацарова, общопрактикуващ лекар, Стара Загора; д-р Николай Гечев, педиатър и детски нефролог Пловдив; д-р Милка Йонкова, акушер-гинеколог, София; д-р Васил Пепелджийски, гастроентеролог, София; д-р Артин Магардичян, ендокринолог, Варна; доц. Даниела Грозева, дм, дерматолог, Русе; д-р Живко Сиромахов, уролог, София; д-р Василис Фурлакис, ортопед, София; д-р Стефка Драганова, пулмолог, Пловдив; д-р Красимир Шопов, хирург, София; д-р Ася Чакърова, кардиолог, София; д-р Георги Савов и доц. Георги Ангов невролози от Баланс Клиник, София; д-р Нина Миткова, офталмолог, София; д-р Зекерия Батмаз, УНГ, София. Пълния списък с отличените над 100 медици можете да видите тук.

„Добрият лекар е като едно слънце за своя пациент. Той може едновременно да му даде и нужната високопрофесионална помощ, и благотворната човешка топлина, която е също така ценна за възстановяването му,“ споделя Теодора Петрова, управляващ партньор във Ведра Интернешънъл, партньор на инициативата, „затова за нас беше така важно да се включим в Мисия Супердок 2020 и да предоставим награди за всички отличени лекари, спечелили доверието и дори любовта на своите пациенти в superdoc.bg.”

В годината на пандемията в окото на бурята бяха лекарите повече от всеки друг път. Обществото осъзна още по-ясно колко благородна е медицинската професия и всеки човек стана свидетел на саможертвите и всеотдайността, които изисква тя. Моментите на криза неизменно провокират нов поглед към действителността, а сътресенията от изминалата година доказаха колко е важно да оценяваме това, което имаме и да изразяваме своята благодарност – към всичко, което ни носи щастие и утеха, към близките хора, но и към онези медици, които са ни предоставяли професионална, но и човечна грижа за здравето независимо от обстоятелствата. Именно това е Мисия Супердок.

 

Сподели: