Новини

Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ се включва в кампанията “EndoMarch България 2020“

В рамките на кампанията ще се проведат безплатни профилактични прегледи

Специализираната болницата за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ е официален партньор на световната кампания „EndoMarch България 2020” в подкрепа на пациенти страдащи от ендометриоза. В рамките на информационната кампания в болницата ще се проведат безплатни профилактични прегледи за ендометриоза в периода от 01 март до 31 март 2020 година.

Кампанията е под надслова „Не си сама. ЕндоМарт 2020“ и има за цел да повиши информираността за заболяването, от което страдат над 200 милиона жени по света. Инициативата се провежда в партньорство с фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и под патронажа на Комисията по здравеопазване към 44то Народно събрание.

Специалистите, които ще се включат в профилактичните прегледи ще бъдат проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на „Майчин дом“, д-р Иван Диков, управител на медицински център „Майчин дом“, д-р Дориан Босев, главен асистент в „Майчин дом“ и д-р Радко Тоцев, лекар АГ.

По време на прегледите в „Майчин дом“ специалистите ще преглеждат и предоставят допълнителна информация за рисковете, лечението и профилактиката на заболяването. Профилактичните прегледи ще се провеждат в сградата на „Майчин дом“, в 214 кабинет.

Глобалната инициатива „EndoMarch“ се провежда за седма поредна година в световен мащаб в 60 държави. В България информационната кампания се организира за първи път и ще завърши на 28 март с #Ендопоход2020.

Повече информация за безплатните консултации можете да откриете на сайта на СБАЛАГ „Майчин дом“: https://bit.ly/37KMMOJ

 

Сподели: