Новини

Силно международно участие на XIV Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

За първи път XIV Софийски симпозиум по репродуктивна медицина ще се проведе в изцяло онлайн формат.

Това не попречи на организационния комитет да привлече изключително силно международно и българско участие – световно признати лектори ще представят последните достижения от света на асистираните репродуктивни техники, акушерството и гинекологията,  феталната медицина и гинекологична хирургия.

 

Специалистът по репродуктивна ендокринология в Royal Brompton Hospital, Лондон Джон Стивънсън ще разгледа дългосрочните проблеми на преждевременна овариална недостатъчност. Темата е особено значима за не малка част от пациентките с репродуктивни проблеми и техните лекуващи лекари.

 

Благодарение на онлайн формата на събитието ще можем да чуем как, според проф. Филип Лехерт от University of Melbourne, Австралия, да се предвиди вероятността от живо раждане при пациенти със слаб яйчников отговор преди АРТ процедура.

 

Запазването на фертилитета на пациентки с ракови заболявания е във фокуса на лекцията на проф. Мишел Де Вос, специалист по репродуктивна медицина и старши медицински директор на Centre for Reporductive Medicineat UZ Brussels-VUB, Белгия. Онкологичните заболявания са сериозно медицинско предизвикателство и сред проблемите, свързани с тях, е и запазването на способността за раждане на собствено дете след приключване на лечението и навлизане в ремисия.

 

Сред другите водещи имена в областта на репродуктивната медицина попадат Джузепе Морганте, чиято лекция е посветена на яйчниковия отговор при стимулация с биоидентични гонадотропини, и Доминик де Зиглер, който ще говори за ендометриозата и подходите при третирането на тази тежка диагноза. Особено важно е вниманието към това заболяване, от което се смята, че страда една на всеки десет жени в световен мащаб, а в България няма точна статистика.

 

За пореден път на екипа на Институт по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще гостува водещият немски хирург проф. Инго фон Леферн, който ще демонстрира как репродуктивната хирургия може да повиши шансовете за забременяване. Сред българските му колеги, които ще изнесат лекции на симпозиума, са репродуктивният специалист доц. Петя Андреева, хирургът д-р Надя Магунска и специалистът по фетална медицина д-р Мариета Искилиева. С традиционен панел ще се включи водещият сектор по фетална медицина в България на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ с ръководител д-р Петя Чавеева.

 

Четиринадесетото издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина ще се проведе изцяло онлайн, а работният език е английски. 

За регистрация, моля, последвайте линка: http://bit.do/fLmM9

 

Сподели: